Tel mee met Taal: subsidie voor werkgevers
Ben jij een werkgever die laaggeletterde medewerkers in dienst heeft? Of in dienst wil nemen? Dan is de subsidieregeling Tel mee met Taal voor jou wellicht interessant. Deze subsidie kun jij namelijk gebruiken om te investeren in de basisvaardigheden van je medewerkers. ROC Nijmegen biedt scholing aan waar je deze subsidie voor mag gebruiken.
Wat is Tel mee met Taal?
Honderdduizenden Nederlanders hebben moeite met taal, rekenen en het werken met computers. Waardoor zij bijvoorbeeld werkinstructies niet begrijpen. Of een (online) formulier niet kunnen invullen. Voor een werkgever is soms lastig om medewerkers met deze uitdaging te herkennen. Lees dit artikel met vier fabels over laaggeletterdheid maar eens.
De overheid vindt dat iedere Nederlander de kans moet krijgen om volwaardig mee te doen. Daarom hebben vier ministeries (OCW, BZK, SZW en VWS) in 2016 een gezamenlijk actieprogramma opgezet. Doel van dit programma is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen voldoende basisvaardigheden hebben.
Tel mee met Taal voor werkgevers
Tel mee met Taal is vooral gericht op twee doelgroepen: ouders en werkgevers.
Voor werkgevers is er een jaarlijkse Tel mee met Taal-subsidie beschikbaar. Deze subsidie vergoedt 67% van scholing die je werknemers vaardiger maken in taal, rekenen en digitale vaardigheden. De maximale vergoeding is €1500 per werknemer.
Lees meer over de subsidie
Meer dan subsidies
Naast de subsidieregeling biedt Tel mee met Taal ook informatie en tips. Op de speciale pagina voor werkgevers lees je hoe jij aan de slag kunt gaan met basisvaardigheden op jouw werkvloer. Ook staan er links naar andere interessante instanties, zoals NL leert door en de stichting Lezen en Schrijven.
Waar mag je deze subsidie voor gebruiken?
De subsidie mag je aanvragen voor scholing die de taal-, reken- en digitale vaardigheden van je medewerkers versterkt. Dat mogen medewerkers in vaste dienst zijn, maar ook mensen met een tijdelijk contract en zzp’ers die voor jou werken.
Goed om te weten: de vaardigheden van je medewerkers moeten onder een bepaald niveau liggen, om voor de subsidie in aanmerking te komen. Voor taal en rekenen is dat niveau 2F, het niveau dat een leerling aan het eind van het vmbo bb/kb of mbo 1/2/3 moet hebben. Voor digitale vaardigheden is dat niveau 2.
Scholing van ROC Nijmegen
Wij steunen de missie van Tel mee met Taal en bieden scholing waar de subsidie voor geldt.
Met onze cursussen Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden helpen we jou en jouw medewerkers graag aan een sterkere basis. Zodat zij beter hun weg vinden op de werkvloer en in de maatschappij. En jij beschikt over zelfverzekerde en breder inzetbare medewerkers!
Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden
Wist je dat ruim 2,5 miljoen mensen veel moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen? Daarom is het voor hen vaak moeilijk om met een computer of telefoon te werken. Of om goed voor hun eigen administratie te zorgen. Misschien geldt dit ook wel voor iemand in jouw organisatie.