Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Eline is leraar van het jaar!

Geplaatst op 04 oktober 2024

ROC Nijmegen heeft een bijzondere reden om trots te zijn: Eline Gerritsen, docent Horeca, is verkozen tot Leraar van het Jaar 2024 in de categorie mbo! 

Na een superspannende finale met twee andere topdocenten ontving Eline gisteren ‘de krul’ van staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul en voorzitter van de Stichting Leraren van het Jaar Andrew Niemeijer maakten de uitslag bekend in Theater Singer in Laren.

Eline: “Ik ben trots op het mooie mbo-onderwijs en zal deze titel met ongelooflijk veel trots en enthousiasme gaan uitdragen!”.

Wat Eline bijzonder maakt

In juni werd Eline verrast met de nominatie en een feestelijke taart op school, bezorgd door de Stichting Leraren van het Jaar. Maar wat maakt Eline zo speciaal? Na de nominatie schreven haar studenten, collega’s en ouders van studenten brieven om te vertellen waarom juist zij deze titel verdient.

Een van haar studenten vertelt: “Eline is altijd heel erg betrokken. Ze weet wat er speelt, niet alleen op school maar ook thuis. Ze doet er alles aan om je verder te helpen en te zorgen dat je geen studievertraging oploopt. Het gaat haar niet alleen om de prestaties op school, maar ze geeft echt om jou als persoon. Ze vraagt vaak hoe ze je kan helpen en doet dat dan ook echt”.

En de winnaar is…

In de spannende finale nam Eline het op tegen Sabien Jansen van Curio Breda en Loes Dekkers, haar collega van ROC Nijmegen. De vakjury was onder de indruk van Eline’s inzet voor haar studenten en de manier waarop zij het mbo-onderwijs naar een hoger niveau tilt.

De jury prijst haar met de woorden: "Eline ziet de mens achter de student. Bij haar kunnen ze zichzelf zijn. Ze haalt de praktijk naar binnen in haar lessen en neemt studenten mee naar de praktijk. Een leraar met zoveel kennis en skills is er een die je wilt hebben én wilt zijn!"

Ambassadeur voor het mbo

Als Leraar van het Jaar zal Eline een jaar lang de ambassadeur zijn van het mbo-onderwijs in Nederland. Ze wil zich in deze rol inzetten voor betere begeleiding van mbo-studenten, zodat zij de rust en ruimte krijgen om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Daarnaast hoopt ze bij te dragen aan de ontwikkeling van skills-gericht onderwijs, waarin studenten waardering krijgen voor al hun vaardigheden en competenties.

Nog meer trots!

We zijn niet alleen trots op Eline, maar ook op docent Loes Dekkers, die eveneens een fantastische prestatie heeft neergezet en samen met Eline in de finale stond. Voor ons zijn Loes en Eline allebei ware winnaars!

Eline geeft les bij deze opleidingen

Terug naar boven