Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Mbo-certificaat Koken in de horeca 18+

In de horeca is er veel behoefte aan geschoolde koks. Tijdens de cursus leren we je de basisvaardigheden en -technieken. Je kunt gelijk aan de slag met werken en leren. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak. Na het behalen van het examen ontvang je het mbo-certificaat: Koken in de horeca.

Ben je zij-instromer, her- of doorstromer, werkende of werkzoekende? Wil jij het vak al werkend leren in een professionele keuken? Dan is deze cursus interessant voor jou!

Heb jij de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie? Geen probleem, we hebben Engels lesmateriaal. 

Tijdens de cursus ga je één dag naar school en werk je de andere dagen. Je leert dus écht in de praktijk. Samen met jouw leermeester kijken we naar wat jij nog moet leren.

Er zijn nog geen nieuwe startmomenten bekend. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Jean-Paul Bunschoten

Telefoonnummer:
06 17 42 9793

Meer over de cursus

De cursus bestaat uit vaktheorie en je krijgt regelmatig praktijklessen in onze professionele keukens.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inrichting van werkruimten
  • Snij- kook en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • Ontvangen van bestellingen
  • Bereiden van soepen en salades
  • Hygiëne
  • Diverse groentebereidingen
  • Hoe je moet werken in een volop draaiende keuken

Toelatingseisen

  • Je moet minimaal 8 uur per week werken in een erkend leerbedrijf in de horeca
  • Je bent minimaal 18 jaar

 

Wat leer ik?

  • Probleem oplossen

  • Met mensen werken

  • Iets moois maken, bedenken

  • Met de handen werken

  • Werken volgens strakke regels

Kosten en financieringsmogelijkheden

De kosten van deze cursus bedragen €1740,- Deze kosten kun je op verschillende manieren betalen:

  • Je kunt de cursus zelf betalen
  • Jouw werkgever/leerwerkplek betaalt de cursus
    Hier kan misschien aanspraak gemaakt worden op de subsidie voor praktijkleren in de derde leerweg of eventuele bekostiging vanuit de SLIM-regeling.
  • Jouw uitkeringsinstantie betaalt de cursus.
    Mogelijk kun je hiervoor ook subsidie aanvragen via het Leerwerkloket.
  • Een koksjas, messenset en lesmateriaal krijg je in bruikleen tijdens het opleidingstraject.

Volg je cursus Mbo-certificaat Koken in de horeca 18+ bij ROC Nijmegen

  • Leuke en betrokken docenten

    De docenten van ROC Nijmegen zijn betrokken en altijd bereid je te helpen.

  • Persoonlijke aandacht

    Zit je ergens mee of kom je ergens niet uit? Bij ROC Nijmegen is er altijd aandacht voor jou!

  • Actueel

    De opleiding sluit naadloos aan op de realiteit. Zo weet je gelijk wat je in je toekomstige baan kunt verwachten.

  • Actieve werkvormen

    In de lessen maak je kennis met actieve werkvormen. Zodat jij in je toekomstige baan goed aan de slag kunt!

  • Wij werken nauw samen met het bedrijfsleven

    ROC Nijmegen werkt samen met bedrijven

  • Stroom makkelijk door

    We leiden je breed op. Hierdoor stroom je bijvoorbeeld goed door naar een volgende opleiding.

Meer over ROC Nijmegen

Vragen over deze opleiding?

Stel je vraag aan:

De voorlichter Voor alle vragen over de opleiding

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je inhoudelijke vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met onze voorlichter(s).

Heb je andere vragen(bijvoorbeeld over het aanmelden of ROC Nijmegen), neem dan contact met ons op via 024 890 45 00.

De studiekeuzeadviseurs Voor algemene vragen over ROC Nijmegen en hulp bij het kiezen van een opleiding

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste studie? Heb je vragen over je aanmelding?

Bij de studiekeuzeadviseurs van Het Startpunt kun je als (toekomstig) student van ROC Nijmegen terecht voor:

  • Begeleiding en advies bij je studiekeuze
  • Voorlichting over ROC Nijmegen en onze mbo-opleidingen
  • Hulp bij aanmelding en toelating
  • Onze studiekeuzeadviseurs staan voor je klaar!
Terug naar boven