Mbo-certificaat Koken in de horeca 18+
In de horeca is er veel behoefte aan geschoolde koks. Tijdens de cursus leren we je de basisvaardigheden en -technieken. Je kunt gelijk aan de slag met werken en leren. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak. Na het behalen van het examen ontvang je het mbo-certificaat: Koken in de horeca.
Ben je zij-instromer, her- of doorstromer, werkende of werkzoekende? Wil jij het vak al werkend leren in een professionele keuken? Dan is deze cursus interessant voor jou!
Heb jij de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie? Geen probleem, we hebben Engels lesmateriaal.
Tijdens de cursus ga je één dag naar school en werk je de andere dagen. Je leert dus écht in de praktijk. Samen met jouw leermeester kijken we naar wat jij nog moet leren.
-
Niveau 2
-
20 lesdagen
-
Kosten € 1740,00
Lees meer over de kosten en mogelijkheden -
Campusbaan  6
Nijmegen
Er zijn nog geen nieuwe startmomenten bekend. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Jean-Paul Bunschoten
- E-mailadres:
- j.p.bunschoten@roc-nijmegen.nl
- Telefoonnummer:
- 06 17 42 9793
Meer over de cursus
De cursus bestaat uit vaktheorie en je krijgt regelmatig praktijklessen in onze professionele keukens.
Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
- Inrichting van werkruimten
- Snij- kook en bereidingstechnieken
- Warenkennis
- Ontvangen van bestellingen
- Bereiden van soepen en salades
- Hygiëne
- Diverse groentebereidingen
- Hoe je moet werken in een volop draaiende keuken
Toelatingseisen
- Je moet minimaal 8 uur per week werken in een erkend leerbedrijf in de horeca
- Je bent minimaal 18 jaar
Wat leer ik?
Kosten en financieringsmogelijkheden
De kosten van deze cursus bedragen €1740,- Deze kosten kun je op verschillende manieren betalen:
- Je kunt de cursus zelf betalen
- Jouw werkgever/leerwerkplek betaalt de cursus
Hier kan misschien aanspraak gemaakt worden op de subsidie voor praktijkleren in de derde leerweg of eventuele bekostiging vanuit de SLIM-regeling. - Jouw uitkeringsinstantie betaalt de cursus.
Mogelijk kun je hiervoor ook subsidie aanvragen via het Leerwerkloket. -
Een koksjas, messenset en lesmateriaal krijg je in bruikleen tijdens het opleidingstraject.
Stel een vraag over de opleiding
Voor al je inhoudelijke vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met onze voorlichter(s).
Heb je andere vragen(bijvoorbeeld over het aanmelden of ROC Nijmegen), neem dan contact met ons op via 024 890 45 00.
-
Jean-Paul Bunschoten
- E-mailadres:
- j.p.bunschoten@roc-nijmegen.nl
- Telefoonnummer:
- 06 17 42 9793