Leidinggevende bakkerij
Alles over het bakken en maken van brood en banket? Nieuwe ideeën bedenken voor het assortiment in de bakkerij en producten inkopen? Weten wat klanten lekker vinden en leidinggeven aan collega’s? Je leert het allemaal op de opleiding Leidinggevende bakkerij van ROC Nijmegen.
Je leert in onze eigen bakkerij op school alles over het maken van brood en banket. En ook hoe je ervoor kunt zorgen dat het bakproces soepel en hygiënisch verloopt en alle producten de beste kwaliteit hebben.
-
Niveau 4 - Middenkader
Meer over niveau 4 -
Leerweg BOL
-
Opleiding duurt 3 jaar
-
Richting
-
Lesgeld € 1419,- per jaar
Lees meer over de bijkomende kosten -
Opleiding begint op
25 augustus 2025 -
Crebocode 25720
-
Campusbaan 6
Nijmegen
Meer over de opleiding
Je leert tijdens de opleiding alles over het bakkersbedrijf. De producten moeten niet alleen heerlijk zijn, maar er ook mooi uitzien. Dus leer je ook decoreren. Daarnaast ben je een belangrijke schakel tussen het management en de productiemedewerkers. Jullie zorgen met z’n allen dat de lekkernijen als warme broodjes over de toonbank gaan. Om dat te kunnen leer je hoe je:
- banket en broodproducten bakt
- deeg, beslag en vulling maakt en verwerkt
- decoreert, verpakt en presenteert
- leiding geeft aan collega’s
- werkzaamheden plant
Maar je krijgt ook les in:
- hygiëne
- inkopen en budgetteren
- Nederlands
- Engels
- burgerschap
- rekenen
Na de opleiding Leidinggevende bakkerij
Met het diploma Leidinggevende bakkerij nog warm uit de oven kun je verder studeren op hbo-niveau. Of gaan werken in een grotere ambachtelijke brood- en banketbakkerij.
Verder studeren na de opleiding Leidinggevende bakkerij
Heb je de smaak te pakken en wil je na het mbo doorstuderen? Vanuit het mbo kun je met niveau 4
de stap naar het hbo maken. Wij bereiden je daar tijdens je opleiding op voor.
Werken als Leidinggevende bakkerij
Als leidinggevende bakker zorg jij ervoor dat alles goed gaat in de bakkerij. Je bakt en bedenkt nieuwe ideeën voor het assortiment. Je geeft leiding, weet wat klanten lekker vinden en zorgt ervoor dat alles volgens de regels verloopt. Als leidinggevende bakker draag je jouw kennis over aan medewerkers en weet je ze te motiveren.
Past het beroep Leidinggevende bakkerij bij mij?
-
- Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
- Mbo: een diploma minimaal niveau 2
- Havo: een overgangsbewijs leerjaar 3 naar leerjaar 4
- Vwo: overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
Een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.
Lees meer over onze toelatingseisen.
-
Je gaat voor het grootste deel van je opleiding naar school. Hier leer je de theorie en de praktijk in De Bakkerij op de Plaza. En je gaat ook stagelopen bij een echte bakkerij.
-
Het lesgeld is € 1419,- per jaar.
Bijkomende kosten
De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:- wettelijk schoolgeld 18+ € 1.168,--
- boeken en licenties € 171, 75
- kleding
- herenkleding € 198,50
- dameskleding € 198,50
- gereedschapset € 30,--
- digitale boeken flexbase € 188,--
- tweejaarlijks plaatsvindende excursie naar Bakkersbeurs Parijs € 180,--
Schoenen dien je zelf aan te schaffen.
Om de opleiding goed te kunnen volgen, heb je een laptop nodig. Veel van ons onderwijs bieden we digitaal aan.Bovenstaande kosten zijn gebaseerd op de kosten van dit schooljaar en kunnen voor komend schooljaar iets afwijken.
-
BOL betekent beroepsopleidende leerweg. Als je een BOL-opleiding kiest, ga je elke dag naar school en loop je af en toe stage. Met een BOL-opleiding heb je recht op studiefinanciering als je ouder dan 18 jaar bent.
Wat betekent een BOL-opleiding voor jou
- Je gaat de hele week naar school
- Je loopt stage
- Je hebt recht op studiefinanciering
-
Op het mbo mag je zelf een aantal vakken kiezen: keuzedelen heet dat. Het aantal vakken waaruit je kunt kiezen, verschilt per jaar en per opleiding. Je hoort op school welke keuzedelen je kunt gaan doen. Lees meer over keuzedelen in het mbo.
Naast keuzedelen kun je ook kiezen om een havo-vak naast je mbo-opleiding te volgen. Dit kan je helpen bij je voorbereiding op een hbo-opleiding.
-
We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom krijgt iedere student bij ons een goede begeleiding. En krijg je extra ondersteuning als het nodig is. We bieden hulp voor van alles; van begeleiding bij beroepskeuze tot financiële problemen.
-
Als je je voor één april voor een opleiding aanmeldt, ben je zeker van een plaats. Na 1 april kan het zijn dat sommige opleidingen al vol zitten.
Lees alles over aanmelden bij ROC Nijmegen.
-
Vul dan naast je aanmelding vóór 1 april je Digitale DoorstroomDossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en het DDD plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en toelaten.
-
Veel van onze opdrachten, informatie en leermiddelen zijn digitaal. Daarom heb je een geschikt apparaat zoals een laptop nodig. Je mag helemaal zelf bepalen welk apparaat je gebruikt, maar deze moet wel voldoen aan een aantal richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen verschillen per opleiding.
Wil je weten aan welke richtlijnen je laptop moet voldoen? Kijk dan op de pagina Leren met je eigen laptop. Hierop staan algemene richtlijnen en, wanneer relevant, ook de aanvullende eisen per opleiding.
-
Niveau 4, de middenkader- of specialistenopleiding, richt zich op leidinggeven en het ontwikkelen van nieuwe procedures. De middenkaderopleiding duurt drie tot vier jaar en de specialistenopleiding één tot twee jaar. Voor beide opleidingen heb je een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of een niveau 3 diploma nodig.
Jouw route door het mbo
- vmbo-kader diploma
- vmbo-gemengd diploma
- vmbo-theoretisch (of mavo) diploma
- Overgangsbewijs naar havo 4
mbo-entree-opleidingmbo opleiding niveau 2mbo opleiding niveau 3mbo opleiding niveau 4Aan het werk op de arbeidsmarktDoorstuderen op het hboLees meer over de niveaus
5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Horeca & Bakkerij
Vind jij het leuk om mensen blij te maken en gaat liefde bij jou door de maag? Dan is een opleiding Horeca & Bakkerij echt iets voor jou! Of je nu aan de slag gaat in de keuken, bediening of een bakkerij: jij bent creatief en weet van aanpakken.
Studie in cijfers
Leidinggevende bakkerij
Deze cijfers komen uit de objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Open dagen
Evenementen
-
Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Online Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Online voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
Voorlichting: video’s en presentaties
Stel een vraag over de opleiding
Voor al je inhoudelijke vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met onze voorlichter(s).
Heb je andere vragen(bijvoorbeeld over het aanmelden of ROC Nijmegen), neem dan contact met ons op via 024 890 45 00.
-
William Dicks
- E-mailadres:
- w.dicks@roc-nijmegen.nl