Specialist transport en logistiek
Goederen op tijd op de juiste plek. Op de opleiding Specialist transport en logistiek leer je wat er nodig is om het proces van opslag en vervoer van A tot Z te begeleiden. Een dynamische opleiding die opleidt voor een dynamische baan. Benieuwd? Lees snel verder wat je allemaal leert.
Je leert alles over de ontvangst, de opslag en het vervoer van goederen. Op de opleiding Specialist transport en logistiek leer je ook over omgaan met verschillende partijen, zowel binnen als buiten het bedrijf. Je leert leidinggeven aan een team en je leert over de bedrijfskundige kant van het vak.
-
Niveau 4 - Middenkader
Meer over niveau 4 -
Leerweg BBL
Of volg de BOL variant -
Opleiding duurt 3 jaar
-
-
Lesgeld € 715,- per jaar
-
Opleiding begint op
1 februari 2025
25 augustus 2025 -
Crebocode 25777
-
Energieweg 25
Nijmegen
Meer over de opleiding
Op de BBL-opleiding Specialist transport en logistiek leer je de theorie en je leert in de praktijk. Je leert omgaan met digitale (plannings)systemen. Daarnaast leer je over logistieke zaken, techniek, commercie en administratie. En je leert over arbeidsomstandigheden, personeelsbeleid en kwaliteitszorg.
Na de opleiding Specialist transport en logistiek
Je werk als specialist transport en logistiek is vaak internationaal en dynamisch. Denk aan bedrijven met veel vrachtauto’s of met een grote logistieke uitdaging. Zoals distributiecentra, transportbedrijven, groothandels- en productiebedrijven.
Wil je je verder ontwikkelen in je vak? Na de opleiding Specialist transport en logistiek kun je doorstuderen binnen het hbo. Bijvoorbeeld met een opleiding Logistics Management waar je je richt op het leren beheersen en optimaliseren van logistieke processen binnen bedrijven.
Verder studeren na de opleiding Specialist transport en logistiek
Heb je de smaak te pakken en wil je na het mbo doorstuderen? Vanuit het mbo kun je met niveau 4
de stap naar het hbo maken. Wij bereiden je daar tijdens je opleiding op voor.
Werken als Specialist transport en logistiek
Je geeft leiding aan een team in de transport en logistiek en bent verantwoordelijk voor alles rondom ontvangst, opslag en vervoer van goederen. Je houdt goed in de gaten wat alles kost. En waar je verbeteringen kunt doorvoeren. Je ondersteunt management en deskundigen. Je bent het aanspreekpunt voor planners en logistieke medewerkers. Ook weet je alles over arbo- en milieuwetgeving. Je bent een echte spin in het web.
-
Op het mbo mag je zelf een aantal vakken kiezen: keuzedelen heet dat. Het aantal vakken waaruit je kunt kiezen, verschilt per jaar en per opleiding. Je hoort op school welke keuzedelen je kunt gaan doen. Lees meer over keuzedelen in het mbo.
Naast keuzedelen kun je ook kiezen om een havo-vak naast je mbo-opleiding te volgen. Dit kan je helpen bij je voorbereiding op een hbo-opleiding.
-
We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom krijgt iedere student bij ons een goede begeleiding. En krijg je extra ondersteuning als het nodig is. We bieden hulp voor van alles; van begeleiding bij beroepskeuze tot financiële problemen.
-
Veel van onze opdrachten, informatie en leermiddelen zijn digitaal. Daarom heb je een geschikt apparaat zoals een laptop nodig. Je mag helemaal zelf bepalen welk apparaat je gebruikt, maar deze moet wel voldoen aan een aantal richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen verschillen per opleiding.
Wil je weten aan welke richtlijnen je laptop moet voldoen? Kijk dan op de pagina Leren met je eigen laptop. Hierop staan algemene richtlijnen en, wanneer relevant, ook de aanvullende eisen per opleiding.
-
Je kunt je het hele jaar door aanmelden. Je moet al wel een erkende leer-werkplek hebben. Lees hierover meer bij Aanmelden & toelating.
-
Vul dan naast je aanmelding je Digitale DoorstroomDossier (DDD) in. Na aanmelding voor de opleiding sturen we je hier meer informatie over.
Je moet ook een erkende leer-werkplek hebben.
Na aanmelding volgt een intakegesprek. Lees er meer over op Aanmelden en toelaten.
-
Niveau 4, de middenkader- of specialistenopleiding, richt zich op leidinggeven en het ontwikkelen van nieuwe procedures. De middenkaderopleiding duurt drie tot vier jaar en de specialistenopleiding één tot twee jaar. Voor beide opleidingen heb je een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of een niveau 3 diploma nodig.
Jouw route door het mbo
- vmbo-kader diploma
- vmbo-gemengd diploma
- vmbo-theoretisch (of mavo) diploma
- Overgangsbewijs naar havo 4
mbo-entree-opleidingmbo opleiding niveau 2mbo opleiding niveau 3mbo opleiding niveau 4Aan het werk op de arbeidsmarktDoorstuderen op het hboLees meer over de niveaus
Studie in cijfers
Specialist transport en logistiek
Deze cijfers komen uit de objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Open dagen
Evenementen
-
Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Online Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Online voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
-
Voorlichting voor ouders / verzorgers van studiekiezers
Stel een vraag over de opleiding
Voor al je inhoudelijke vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met onze voorlichter(s).
Heb je andere vragen(bijvoorbeeld over het aanmelden of ROC Nijmegen), neem dan contact met ons op via 024 890 45 00.
-
Jaser Husseini
- E-mailadres:
- j.husseini@roc-nijmegen.nl
Misschien ook interessant:
-
Leidinggevende van een team/​afdeling/​project
Beveiliging
- Niveau 4
- BBL
- 1 jaar
- Boxmeer
-
Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen - bedrijfsautotechniek
Autotechniek
- Niveau 4
- BBL
- 4 jaar
- Nijmegen